Play4Life

Vraag

Samen met Playmobil hebben we een leuke charity actie uitgewerkt.

Klant: Playmobil

Periode: 2015

Idee

Dit jaar gaan we voor #dewarmstekerst!

Uitwerking

Omdat spelen nooit verveelt en we er intussen ook de #CliniClowns mee helpen, organiseerden we samen met Playmobil op 19 en 20 december #Play4life.

Super 4

Vraag

Lanceer de gloednieuwe Playmobil Super 4-superhelden op een exclusief persevenement.

Klant: Playmobil

Periode: 2015

Playmobil

Idee

Inviteer bloggers en hun kroost voor een avontuurlijke middag in het heldhaftige gezelschap van superhelden Ruby, Twinkle, Alex en Gene.

Uitwerking

Zondag 13 september '15 vervulden Wondergarden en Walkie Talkie menig kinderdromen in Kinepolis Brussel. Hoogtepunten voor jong én oud waren de exclusieve meet & greets met de vier figuren en de avant-premières van de gloednieuwe afleveringen. Geïnspireerd voor hun eigen spel, kregen de allerkleinsten als kers op de taart een goodiebag boordevol speelplezier mee naar huis.

Resultaat

Maar liefst 85 gezinnen maakten die dag kennis met de Super 4-figuren.

Belevingsevent

Vraag

Breng bloggers samen voor een voorstelling van de nieuwe Playmobil-producten voor 2015.

Klant: Playmobil

Periode: 2015

Playmobil

Idee

Op 20 mei 2015 nodigde Wondergarden bekende bloggers met hun kinderen uit in Coffeelabs te Antwerpen voor een belevingsevent. Na een infosessie werd de fantasie van zowel de kinderen als hun nostalgische ouders-bloggers geprikkeld in de Playmobil-speelhoek.

Uitwerking

Ook de stoere piraten-app werd voorgesteld. Verder was er een grime-hoek en kregen de 20 kinderen en 12 bloggers een leuke goodie bag mee naar huis. Het event leverde vele leuke reacties op Twitter, Facebook en blogs op.

Public Relations

Vraag

Rol een pr-verhaal uit voor Playmobil.

Klant: Playmobil

Periode: 2015

Idee

Wondergarden ontwikkelde een pr-campagne (online en offline) die ouders en kinderen warm maakte voor de diverse speelwerelden van Playmobil. Verder ontwikkelden en verstuurden we een aantal leuke direct mailings.

Uitwerking

We stuurden enkele poppetjes op naar journalisten en bloggers en communiceerden rond de lancering van de Playmobil Porsche 911 Carrera S. In dit laatste geval kregen een aantal mediamensen met een Porsche én kinderen een exemplaar van de Playmobil Porsche cadeau.

Meer oogst uit de wondertuin